Huisgemaakte perzikenjam

Huisgemaakte perzikenjam
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 1

Perzikjam is zeker een van de populairste soorten jam. Het heeft een lichtzure smaak, is pittig door de rum en ruikt naar kaneel. Als je ook besluit om te schillen...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg perziku
500 g kristalsuiker
6 eetlepels rum
1 theelepel kaneel
1 eetlepel citroensap
1 geleermiddel 2 1

Kookinstructies

Als we willen dat de jam zonder schilletjes is, is het goed om eerst de perziken te schillen. De beste manier om dit te doen is door de vruchten twee minuten in kokend water te blancheren, ze daarna onmiddellijk in koud water te koelen en vervolgens gemakkelijk te schillen.

We ontdoen het fruit van de pitten, snijden het in kleinere stukjes en mixen het lichtjes met een staafmixer, zodat er nog wat stukjes overblijven. We voegen kaneel en suiker toe, waarin we de geleermiddel hebben opgelost.

We roeren en koken 10 minuten verder, afhankelijk van de stevigheid van het fruit, totdat de jam de gewenste consistentie bereikt. Tot slot voegen we citroensap en rum toe.

Verantwoordelijk gieten we het in grondig gewassen potten, die we eerder met kokend water hebben overgoten, zodat we de randen niet aanraken. Daarna sluiten we de potten af, eventueel keren we ze ondersteboven en laten ze afkoelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte perzikenjam

Zelfgemaakte perzikenjam is een populaire Tsjechische specialiteit die de smaak van de zomer in onze huizen brengt. De bereiding is eenvoudig en snel, je hebt alleen verse en rijpe perziken, suiker en een snufje citroensap nodig. Deze jam is geweldig als beleg op brood, maar het past ook perfect in desserts of yoghurts. De geur van gekookte perziken vult de hele keuken en geeft ons een gevoel van comfort en huiselijke sfeer. Probeer zelf je eigen jam te maken en geniet het hele jaar door van de heerlijke smaak!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: fruit, koken, tsjechisch, glutenvrij, zomer recepten, veeleisend, veeleisend, conserven, jam, marmelades en jams

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgemaakte perzikenjam.

Reactie toevoegen