Kwasjes

Kwasjes
Voorbereidingstijd: 55 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Porties: 1

Kom met ons mee om heerlijke ingelegde groenten te bereiden die je al bij de eerste hap zullen verbazen. Gefermenteerde groenten zijn geweldig voor de spijsvertering en de versterking van de immuniteit. Komkommers met dille…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

grotere (overgroeiende) komkommers
dille
radijkruid
wijnbladeren
Inleg
3 l water
120 g zout

Kookinstructies

Eerst bereiden we een zoutoplossing van water en zout en laten we deze goed afkoelen.

We wassen de komkommers en mierikswortel grondig, en de wijnbladeren met dille spoelen we slechts lichtjes af.

We prikken de komkommers op verschillende plekken in met een vork met dunne punten of een dikkere naald en plaatsen ze in grote glazen potten die we grondig hebben gewassen, of in een aardewerken pot.

We lagen de komkommers met dille, wijnbladeren en schijfjes mierikswortel. We gebruiken voldoende dille.

Ten slotte gieten we de afgekoelde pekel eroverheen, zodat de komkommers volledig ondergedompeld zijn en er geen lucht bij kan komen. We kunnen ze verzwaren of onder het oppervlak met een stukje schors (of een nieuwe medische spatula) ervoor zorgen dat ze in de pot blijven. De komkommers mogen niet boven het oppervlak uitkomen.

We laten de komkommers droog fermenteren, afgedekt; ze zouden binnen 7 tot 14 dagen klaar moeten zijn.

De pot met de afgeronde zuurdesem plaatsen we op een donkere en koele plek, bijvoorbeeld in een koude kelder, om de gisting zo veel mogelijk te vertragen.

Wat u nog niet wist over dit recept Kwasjes

Kvasplanten zijn een populaire Tsjechische delicatesse, die worden gemaakt van ingelegde groenten, meestal van komkommers, kool of wortelen. Dit gerecht wordt eenvoudig bereid - de ingrediënten worden ingelegd in een zoutoplossing, vaak met de toevoeging van specerijen, en laten fermenteren. Kvasplanten hebben een verfrissende en lichtzure smaak, die perfect past bij vleesgerechten of worden gebruikt als bijgerecht bij brood. Ze worden ook beschouwd als een gezonde keuze vanwege de probiotica, die de spijsvertering en immuniteit ondersteunen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: eenvoudig, snel, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gezond, slowaaks, glutenvrij, zomer recepten, komkommers, vegetarisch, laden, conserven, veganistisch, zuur, dille, gefermenteerde voedingsmiddelen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kwasjes.

Reactie toevoegen