Ingelegde paddenstoelen in azijn

We brengen het water voor de infusie aan de kook en laten het vervolgens helemaal afkoelen. We spoelen de gewassen en in stukjes gesneden paddenstoelen af en doen ze in het kokende gezouten water met een beetje…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg champignons (de beste zijn jonge, stevige) – al schoongemaakt en gesneden
Inmaak
750 ml water
750 ml gewone azijn (of 600 ml water + 900 ml appelazijn)
20 g zout
30 g suiker
1-2 theelepels gemalen koriander (hoeft niet)
Verder hebben we nodig
hele peper
laurierblad
mosterdzaad
raap (hoeft niet)
ui (hoeft niet)
Kookinstructies
Kook het water voor de pekel eerst en laat het daarna volledig afkoelen. Maak de schoongeknipte champignons schoon, snijd ze en spoel ze af. Kook ze in gezouten water met een beetje azijn. Kook ze ongeveer 15-20 minuten zonder deksel, afhankelijk van het type paddenstoel en hun hardheid. Giet ze daarna af en spoel ze grondig met koud water.
Plaats in elk glas: 1 klein laurierblad, ongeveer 4 peperkorrels, ongeveer 1/4 theelepel mosterdzaad, 1 plak mierikswortel en eventueel een paar stukjes ui.
Plaats de paddenstoelen in schone en gesteriliseerde glazen en giet er koud pekel overheen, zodat ze volledig ondergedompeld zijn, maar zorg ervoor dat het niveau ongeveer een centimeter onder de rand van het glas uitkomt. (Opmerking: in een glas van 370 ml passen ongeveer 200-250 g paddenstoelen).
Sluit onze potjes met schone gesteriliseerde deksels en steriliseer ze vervolgens bij een temperatuur van 90-100 °C gedurende 20-30 minuten. Als we steriliseren in een gewone pan, plaatsen we een theedoek op de bodem, plaatsen we de potjes erop en vullen we het water tot ongeveer halverwege de potjes. Bedek de pan en breng snel aan de kook. Verlaag daarna de temperatuur zodat het water alleen zachtjes kookt. Ten slotte halen we de potjes eruit en laten ze op een theedoek afkoelen, ze kunnen ook omgekeerd op de deksels staan. De paddenstoelen zijn pas na drie weken eetbaar.
Wat u nog niet wist over dit recept Ingelegde paddenstoelen in azijn
Ingelegde champignons in azijn zijn een populaire lekkernij die in veel keukens gewaardeerd wordt. Dit smakelijke gerecht wordt bereid met verse paddenstoelen, zoals boleten of champignons, die gemarineerd worden in een mengsel van azijn, specerijen en kruiden. Het resultaat is knapperig, aromatisch en perfect als hapje, onderdeel van salades of bijgerecht bij hoofdgerechten. Ingelegde paddenstoelen zijn ook een geweldige bron van probiotica, dankzij het fermentatieproces, en kunnen lange tijd bewaard worden. Een ideale keuze voor paddenstoelenliefhebbers en zelfgemaakte ingelegde groenten!