Duindoornjam
Zijdebessen brengen veel nuttige effecten voor onze gezondheid. Ze bevatten vitamine C, ondersteunen de weerstand tegen vermoeidheid en verhogen de immuniteit. Van de zijdebessen kunt u…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg duindoorn (vruchten)
1 kg suiker
Kookinstructies
Gewassen duindoornbessen doen we in een pan en koken ze.
Daarna gieten we het door een zeef.
We doen het weer in de pan, brengen het aan de kook en strooien suiker erbij.
Bij voortdurend roeren koken we het gedurende 5 minuten.
Onmiddellijk vullen we het in potten, sluiten ze af met een deksel en draaien ze ondersteboven.
Wat u nog niet wist over dit recept Duindoornjam
Sea buckthornjam is een heerlijke lekkernij gemaakt van de vruchten van de duindoorn, die bekend staat om zijn heilzame effecten op de gezondheid. Deze jam heeft een intense smaak en een opvallende oranje kleur. Duindoorn is rijk aan vitamine C, antioxidanten en andere voedingsstoffen die het immuunsysteem versterken en de huidgezondheid bevorderen. De jam kan worden geserveerd met brood, in yoghurt of als ingrediënt in desserts, waardoor elk gerecht wordt verrijkt met zijn unieke smaak en voedingswaarde.
Tomas Rohlena