Appelmoes

Appelmoes
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 1

Als je veel appels hebt, kun je er appelmoes van maken. Het is geweldig als vulling voor taarten, strudel of op pannenkoeken. Hun...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2,5 kg appelsien
600 g suiker
1 vanillesuiker
50 ml azijn

Kookinstructies

Appels goed afspoelen, schillen, de klokhuizen verwijderen en grof raspen.

In een pan doen en suiker, vanille suiker en azijn toevoegen. Alles goed mengen en 24 uur laten staan, af en toe omroeren.

Op de volgende dag de appels koken en regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Koken totdat het mengsel indikt. Aan het einde kunnen we de jam met een staafmixer pureren, maar dat is niet noodzakelijk.

Heet jam in schoongemaakte potjes gieten, randen afvegen en goed afsluiten met schone deksels. Inblikken is niet meer nodig.

Wat u nog niet wist over dit recept Appelmoes

Appelmoes is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat wordt gemaakt van appels. Deze heerlijke lekkernij wordt vaak gebruikt als vulling voor taarten, baksels of als broodbeleg. De moes wordt bereid door langzaam te koken, wat zorgt voor een rijke smaak en een aangename zoetheid. In sommige recepten worden ook specerijen toegevoegd, zoals kaneel of kruidnagel, wat zorgt voor een unieke aroma. Appelmoes is populair, niet alleen in de huiselijke keuken, maar ook als onderdeel van traditionele kerstgebakken producten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: conserven, eenvoudig, snel, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, herfst, appels, conserven, jam, marmelades en jams

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Appelmoes.

Reactie toevoegen