Zoute gistdeegtaart met groentenvulling
Suiker en gist mengen we in water, daarna voegen we de andere ingrediënten toe en kneden we het deeg, dat we laten rijzen. Aubergine snijden we in dunne plakjes, zouten we en...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Vastere gistdeeg (voor brood, broodjes)
150-160 ml (g) water
een eetlepel olie
een theelepel zout
een theelepel suiker
70 g fijn gemalen volkoren roggebloem
70 g fijn gemalen volkoren tarwebloem
110 g patentbloem
5-6 g gist
Verder
4-6 stevige tomaten
aubergine
mozzarella
Gran Moravia
basilicum
olie
zout
Kookinstructies
Vo het water voegen we suiker en gist toe, daarna mengen we de andere ingrediënten en kneden we het deeg, dat we vervolgens laten rijzen.
Aubergine in dunne plakken snijden, bestrooien met zout en laten staan om het vocht kwijt te raken. Daarna de plakken droogdeppen, in de pan bakken en op een papieren handdoek leggen. Het gerezen deeg uitrollen en in een met vet ingevette vorm plaatsen.
Op de bodem leggen we een dunne laag plakjes vlezige tomaten, dan voegen we plakjes mozzarella toe, daarna weer tomaten, gevolgd door mozzarella en aubergine. De tomaten bestrooien we altijd met verse gescheurde basilicum.
Op de bovenkant van de taart strooien we geraspte kaas Gran Moravia en na een korte rijzing bakken we het in een voorverwarmde oven.
Wat u nog niet wist over dit recept Zoute gistdeegtaart met groentenvulling
Zoute gistdeegtaart met groentenvulling is een heerlijk en voedzaam gerecht dat elke liefhebber van hartige gebakjes zal verheugen. Het deeg, dat tot een luchtige consistentie is gerezen, zit vol smaak en aanvult perfect de kleurrijke groentemix, die meestal ui, paprika, courgette en kruiden bevat. Deze taart is een uitstekende keuze, niet alleen als snack, maar ook als voorgerecht of hoofdgerecht. De bereiding is eenvoudig en je kunt hem warm of koud serveren, wat het een veelzijdig gerecht maakt voor verschillende gelegenheden.
Tomas Rohlena