Bladerdeeg uienrolletje

Bladerdeeg uienrolletje
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Verhit olie en fruit de in ringen gesneden ui, voeg een beetje zout en peper toe en laat het afkoelen. Rol het bladerdeeg uit in twee delen en leg daarop...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 grote uien
3-4 eetlepels olie
zout
peper
komijn voor de topping
ongeveer 6 plakjes gouda kaas
ei voor het bestrijken
400 g bevroren bladerdeeg 400 g
bakpapier of olie

Kookinstructies

In olie bakken we de in ringen gesneden ui, voegen een beetje zout en peper toe, en laten het dan afkoelen.

We rollen twee plakken bladerdeeg uit, bestrooien ze met ui en plakjes kaas, en rollen ze vervolgens op.

We bestrijken ze met een geklutst ei en strooien er komijn of zaadjes over.

We bakken ze in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten.

Wat u nog niet wist over dit recept Bladerdeeg uienrolletje

Bladerdeeg-uiroll is een delicaat gerecht dat fijn en zacht bladerdeeg combineert met aromatische ui. De ui wordt eerst goudbruin gebakken en vervolgens gemengd met specerijen en kruiden, wat zorgt voor een rijke smaak. De rol wordt in het deeg gewikkeld en goudbruin gebakken, waardoor een knapperig en smakelijk dessert of bijgerecht ontstaat. Het is ideaal als voorgerecht of snack die alle liefhebbers van goed eten zal plezieren. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden, wat het een populaire keuze in de Tsjechische keuken maakt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (37 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, snel, gewone dag, zout, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, vleesloze maaltijden, vegetarisch, verstikking, hartig gebak, hartige taarten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bladerdeeg uienrolletje.

Reactie toevoegen