Zoute cake van tostbrood

Zoute cake van tostbrood
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 6

Bereid een gemakkelijke en snelle snack voor een onverwachte bezoek. De cake kun je vullen met alles wat je lekker vindt, zoals lente-ui of prei.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 toastbrood (met grotere plakken - Amerikaans)
150 g ham
150 g salami (hoogland, toeristisch)
150 g geraspte kaas naar smaak (Gouda, Edammer)
3 eetlepels gedroogde ui
4 plakken kaas
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels ketchup
boter om de vorm in te vetten en om de cake in te bestrijken
verse kruiden voor garnering

Kookinstructies

Snijd de toastbroden in dunne plakken. Vervolgens bestrijken we de vorm met zachte boter en plaatsen we de plakken brood erin, zodat ze het hele oppervlak van de vorm bedekken.

Binnenin de cakevorm bestrijken we met mosterd en plaatsen we geleidelijk de plakken ham er rondomheen. Daarna strooien we de helft van de geraspte kaas en gedroogde uien.

We bedekken de vulling met een andere plak toastbrood, die we met ketchup bestrijken, en leggen daar salami op. We voegen de tweede helft van de kaas toe en strooien opnieuw gedroogde uien erover.

Op de volle vorm leggen we de laatste laag toastbrood en bestrijken deze met de rest van de gesmolten boter.

We bakken dit ongeveer 15 tot 20 minuten op 200 °C, afhankelijk van hoe goed je oven bakt. Zodra de cake klaar is, keren we hem voorzichtig om op een bakplaat, bijvoorbeeld een ronde voor pizza, en leggen we er plakken kaas op. Vervolgens plaatsen we het weer in de oven om de kaas mooi te gratineren.

We strooien verse kruiden over de cake en hij is klaar om te serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Zoute cake van tostbrood

Zoute cake van toastbrood is een geweldige oplossing voor een snelle en smakelijke maaltijd. Deze eenvoudige lekkernij bestaat uit geraspte toastbrood gemengd met eieren, melk en favoriete groenten of ham. Door het te bakken in een cakevorm krijgt het een mooie vorm en een gouden korst. Je kunt het warm serveren als hoofdgerecht of koud als snack. Het is perfect voor picknicks of familievieringen, en je kunt bovendien experimenteren met verschillende vullingen naar jouw smaak.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, hartig gebak, hartige taarten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Zoute cake van tostbrood.

Reactie toevoegen