Huisgebakken brood in de oven

Huisgebakken brood in de oven
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We beginnen met het maken van een desem van een beetje bloem, lauwwarm water, gist en een theelepel suiker. We mengen het goed en laten het op een warme plek rijzen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg fijne bloem
1 eetlepel zout met komijn
500 ml lauw water
5 dkg verse gist
1 theelepel kristalsuiker
naar behoefte gesmolten boter
zout water

Kookinstructies

In een grotere kom maken we een deeg van een kilo bloem, een lepel zout met komijn, een halve liter lauw water en een gegiste desem.

Laat het deeg goed rijzen, ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Van dit deeg vormen we 2 bolletjes, die we op een ingevette bakplaat leggen. Laat ze nog even rijzen. Vervolgens plaatsen we ze in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°C om 10 minuten te bakken. Na 10 minuten halen we ze eruit, bestrijken ze met gesmolten boter en zout water. Daarna bakken we verder, ongeveer een half uur. Vergeet niet het brood in de gaten te houden.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgebakken brood in de oven

Thuisgebakken brood in de oven is een van de beste manieren om van vers gebakken brood te genieten. De bereiding vereist slechts een paar basisingrediënten, zoals bloem, water, zout en gist. Het voordeel van thuisgebakken brood is de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende soorten bloem en toevoegingen, zoals zaden of kruiden. Bakken in de oven creëert een prachtige korst en een aromatische geur die het hele huis vul kan. Vers brood is niet alleen een uitstekende basis voor sandwiches, maar ook een heerlijke aanvulling op soepen en salades.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Štítky: bijgerecht, Slowaakse keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgebakken brood in de oven.

Reactie toevoegen