Franse baguette

Franse baguette
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We bereiden alle ingrediënten voor het deeg voor en mengen deze vervolgens samen en kneden het deeg, dat we dan ongeveer 15 minuten laten rusten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

800 g bloem
450 ml melk
1,5 eetlepel honing
1,5 theelepel zout
1/2 blokje gist
1,5 theelepel suiker

Kookinstructies

We verdelen het in 4 gelijke delen, waaruit we langere baguettes rollen. We leggen ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Bovenaan snijden we ze licht in en laten ze 45 minuten rijzen. Ondertussen verwarmen we de oven voor op 180°C, waar we een bakje met water op de bodem plaatsen.

Nadat de baguettes zijn gerezen, plaatsen we ze in de oven en bakken we ze ongeveer 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Na het uitnemen van de baguettes bestrijken we ze met lauw water en laten we ze afkoelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Franse baguette

Een Franse baguette is een iconisch brood dat zich kenmerkt door de krokante korst en het zachte, luchtige midden. Dit traditionele brood, gemaakt van eenvoudige ingrediënten zoals tarwebloem, water, zout en gist, wordt enkele uren voor het serveren gebakken. De baguette is niet alleen populair als bijgerecht bij maaltijden, maar ook als basis voor "baguette" sandwiches. De lengte en vorm, doorgaans rond de 65 cm, maken het een ideale keuze om te delen of voor een gemakkelijke snack onderweg. Ongetwijfeld is het een onmiskenbaar onderdeel van de Franse cultuur en gastronomie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Frans, Gebak
Tag: Franse keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Franse baguette.

Reactie toevoegen