Broodje-rok

Broodje-rok
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Wanneer de lucht thuis gevuld is met de geur van versgebakken broodjes, dat is geweldig! Probeer het!

Ingrediënten en wat u nodig heeft

5 g zout
1 theelepel suiker - kristalsuiker
1 zakje gist - bijvoorbeeld gedroogd
1/4 l halfvolle melk
50 g boter - Hera
1/2 kg bloem - halfgrof
1 stuk ei

Kookinstructies

In een hogere kom doen we de bloem. We voegen een theelepel suiker toe. We verkruimelen de gist. We voegen zout toe. We doen de Hera erbij en tikken een ei erin. We gieten er melk bij. We mengen alle ingrediënten grondig meerdere keren door elkaar. We dekken het af en zetten het op een warme plek om te rijzen.

We bereiden een werkblad voor en bekleden een bakplaat met bakpapier.

We nemen de helft van het gerezen deeg en rollen het uit. We rollen het op en leggen de gevormde baguette op de bakplaat. Dit doen we ook met de andere helft van het deeg.

We laten ze ongeveer dertig minuten op de bakplaat rusten.

We zetten de oven aan. We laten wat Hera smelten en bestrijken de baguettes met een kwastje.

We plaatsen ze in de oven. De baktijd is ongeveer 30 minuten. U zult zien.

Als u een broodbakmachine heeft, kunt u het werk makkelijker maken. U doet alle ingrediënten in de kom van de machine en start het juiste programma (kneden). Vervolgens leggen we het deeg op het werkblad en gaan we verder.

Klaar gebakken baguettes snijden we, smeren we in met een lekkere smeersel, versieren we en serveren we.

Wat u nog niet wist over dit recept Broodje-rok

Boterhammenbrood is traditioneel Tsjechisch gebak, ideaal voor het bereiden van populaire boterhammen. Dit lange en zachte witte broodje heeft een milde smaak die perfect past bij verschillende soorten vullingen en smeersels. De zachte structuur houdt goed zijn vorm en absorbeert ideaal de smaken van de beleg, zoals salades, hammen, kazen of groenten. Dankzij zijn veelzijdigheid en gemakkelijke beschikbaarheid is boterhammenbrood vaak de keuze voor feestelijke gelegenheden of snelle snacks. Dit soort gebak is de basis voor vele Tsjechische delicatessen en speelt een sleutelrol in de traditionele opvatting van gastvrijheid.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Frans, Gebak, Gebak
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Broodje-rok.

Reactie toevoegen