Franse dressing
Klassiek dressing voor groentesalades.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 ml olijfolie
citroensap
1/4 theelepel luzerne poeder
1/4 theelepel zeewier
honing
zeezout
Kookinstructies
In een kom mengen we olijfolie met honing en citroensap.
Daarbij voegen we luzerne en zeewier toe. Alles samen kloppen we totdat we een gladde massa krijgen.
De dressing brengen we vervolgens op smaak met zout naar wens en we kunnen deze direct aan salades toevoegen.
Wat u nog niet wist over dit recept Franse dressing
Franse dressing is een populaire saus die vooral wordt gebruikt om salades op smaak te brengen. De basis bestaat uit azijn, olie, mosterd en honing, die een fijne, zoetzuur smaakharmonie vormen. Vaak worden er knoflook of fijngehakte sjalotjes aan toegevoegd om de smaak te versterken. Deze dressing is dankzij zijn ingrediënten licht en tegelijkertijd zeer smakelijk, wat het een ideale aanvulling maakt voor verse groenten. Franse dressing is gemakkelijk thuis te maken, biedt de mogelijkheid om de smaak aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en is een geweldige keuze voor wie houdt van verfijnde en complexe smaken.