Kaas-bacon quiche

Verbind de bloem, de boter, de Parmezaanse kaas en de cayennepeper met voldoende water zodat alle ingrediënten samenkomen. Kneed het deeg grondig totdat het glad is, en rol het daarna uit.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
225 g bloem
100 g boter
25 g geraspte Parmezaanse kaas
snufje cayennepeper (of gemalen chili)
VOOR DE VULLING
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui (in dunne ringen)
200 g Engelse spek (in blokjes gesneden)
2 eieren
300 ml slagroom
4 eetlepels melk
100 g geraspte cheddar kaas
Kookinstructies
Meng de bloem, boter, Parmezaanse kaas en cayennepeper en voeg zoveel water toe dat de ingrediënten samenkomen. Kneed het deeg goed tot een gladde massa, rol het vervolgens uit en bekleed een taartvorm met een diameter van 23 cm. Bedek het daarna metfolie en laat 30 minuten koelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden, hetelucht op 180. Verwijder de folie van het gekoelde deeg, plaats het op bakpapier en weeg het neer met bonen (echte, gedroogde of keramische) en bak 15 minuten.
Verwijder de bonen en het papier, zet de vorm terug in de oven en bak zonder afdekking 5 tot 10 minuten, tot het lichtbruin is. Haal het vervolgens eruit en laat het deeg afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 150 tot 130 graden.
Verhit olie in een pan en bak de ui tot deze zacht is, en de spek tot deze goudbruin is. Breng vervolgens het mengsel aan op het deeg en strooi de helft van de kaas erover. Klop in een kom de eieren met room en melk en giet dit mengsel gelijkmatig over de voorgebakken korst. Strooi tot slot de resterende kaas erover. Bak 35 tot 40 minuten, totdat de vulling is gestold en bruin is.
Wat u nog niet wist over dit recept Kaas-bacon quiche
Kaas-en-bacon quiche is een populaire Franse hartige taart die het kruimelige deeg combineert met een rijke vulling van eieren, room, kaas en knapperige bacon. De heerlijke smaak en geur ontdoen iedereen van een sombere stemming en verwennen de gastronomische zintuigen. Dit gerecht is ideaal voor brunch, picknicks of als een snelle avondmaaltijd en kan zowel warm als koud worden geserveerd. Het variabele recept staat het toevoegen van verschillende ingrediënten toe, zoals groenten of kruiden, wat ervoor zorgt dat je altijd weer anders van je quiche kunt genieten.