Huisbrood

Huisbrood
Voorbereidingstijd: 90 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 20

We bereiden de desem voor: we mengen water, een beetje suiker en gist. Na het rijzen gieten we het in de bloem met de andere ingrediënten. Het deeg moet fijn en een beetje vloeibaar zijn; voeg water toe indien nodig.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
1 kg bloem
1 blokje gist
2 theelepels zout
1/2 eetlepel azijn
een beetje karwij
zaadjes naar smaak
zonnebloempitten
pompoenpitten

Kookinstructies

We maken een starter van water, een kleine hoeveelheid suiker en gist. Na het rijzen voegen we dit toe aan de bloem en andere ingrediënten. Het deeg moet zacht en een beetje vloeibaar zijn, we voegen water toe indien nodig. Na de eerste rijs mengen we het nogmaals door, zodat het opnieuw rijst, en laten we het voor de derde keer op de bakplaat rijzen.

We bakken op een temperatuur van 200°C gedurende ongeveer 20-30 minuten en laten het daarna 10 minuten bedekt in de warme oven staan. We bestrijken het met water en wikkelen het in een vaatdoek.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisbrood

Thuisgebakken brood is een populair gerecht dat door de hele keuken ruikt. De bereiding is eenvoudig, je hebt alleen bloem, water, zout en gist nodig. Het grootste voordeel van thuisgebakken brood is de versheid en de mogelijkheid om de ingrediënten aan te passen aan je eigen smaak. Je kunt zaadjes, kruiden of noten toevoegen om de smaak te verrijken. Het bakken van thuisgebakken brood brengt vreugde en voldoening wanneer de krokante korst en de luchtige binnenkant samenkomen in een perfect gerecht dat je kunt genieten met boter of je favoriete jam.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, gewone dag, diner, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, hartig gebak, rijs, ontbijt, brood, bijgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisbrood.

Reactie toevoegen