Aardappelgebak van "tartaar" deeg

Aardappelgebak van "tartaar" deeg
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Ik heb het deeg in de broodbakmachine bereid, maar het kan ook met de hand worden gemaakt. We voegen melk, tartaarsaus, zout, fijngeraspte aardappelen, bloem en tenslotte… toe aan de broodbakmachine.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

100 ml lauwwarme melk
4 volle eetlepels tartaarsaus of mayonaise, maar met tartaarsaus is het deeg smakelijker
4 aardappelen, gekookt met schil, afgekoeld en gepeld
theelepel zout
400 ml semi-fijne bloem
20 g gist

olie voor het invetten van de vorm
mengsel van grof geraspte harde kazen voor de topping, ongeveer 150 g in totaal (ik had blauwaderkaas, gouda en gerookte edammer)
takje verse tijm of een beetje gedroogde tijm

Kookinstructies

Ik heb het deeg in de broodbak voorbereid, maar het kan ook met de hand worden verwerkt.

We doen melk, tartaarsaus, zout, fijn geraspte aardappelen, bloem en verkruimeld gist bovenop in de broodbak. We laten het apparaat het deeg verwerken, dat door de aardappelen iets dunner moet zijn dan normaal gistdeeg. We schakelen de broodbak uit en laten het deeg, bedekt, ongeveer 30 minuten rijzen.

We bestrijken een ingevette glazen taartvorm goed met olie en verplaatsen het gerezen deeg met een spatel naar binnen. Met behulp van met olie ingevette handen verspreiden we het gelijkmatig en strooien we het kaas mengsel bovenop, en als laatste voegen we een paar takjes tijm toe.

We bakken het op 175°C gedurende ongeveer 45 minuten.

We kunnen het warm serveren als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met een groentesalade of fruitcompote (pruimen zijn heerlijk). De taart is echter ook koud lekker, bijvoorbeeld als aanvulling bij soepen.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelgebak van "tartaar" deeg

Aardappeltaart van "tartaar" deeg is een heerlijk gerecht dat knapperig deeg combineert met traditionele smaken van aardappelen. Dit onconventionele deeg, bereid met cocktailsaus, geeft de taart een fijne en romige textuur. Geweldig gevuld met een aardappelmengsel van kruiden en specerijen, is de taart ideaal als hoofdgerecht of snack. Het smaakt zowel warm als koud heerlijk, wat het een populaire keuze maakt voor familiefeesten en picknicks. Probeer het en geniet van de combinatie van smaken en texturen die het biedt!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (43 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, gebraden, veeleisend, veeleisend, feesten en vieringen, kazen, hartig gebak, rijs, hartige taarten, thuisbakkerij

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelgebak van "tartaar" deeg.

Reactie toevoegen