Huisjes

De laatste tijd bakken we vaker broodjes thuis. Wanneer de geur van versgebakken broodjes of croissantjes door de keuken ronddwaalt, denken we niet eens meer aan die rubberachtige uit de winkel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
520 ml melk
50 g Ramy
750 g bloem
50 g sojabloem
2,5 theelepel zout
1 theelepel suiker
30 g verse gist (of 2,5 theelepel gedroogde gist)
Solamyl
maanzaad (of zaden)
Kookinstructies
Alle ingrediënten doen we in de broodbakmachine in de aangegeven volgorde en starten het programma voor het bereiden van het deeg.
Voordat het programma eindigt, is het nodig om het deeg uit de broodbakmachine te halen en het in een kom te laten rijzen, anders loopt het weg.
We kneden het deeg voor de broodjes en laten ze rijzen op de bakplaat. (Ik gebruik bakpapier of een Teflonfolie eronder.)
De oven verwarmen we voor op 220 °C.
Lauw warme melk mengen we met water en Solamyl. We bestrijken de broodjes met dit mengsel en bestrooien ze met maanzaad of andere zaden.
We plaatsen het in de enigszins voorverwarmde oven en na ongeveer 10 minuten verlagen we de temperatuur en bakken verder totdat ze een roze kleur krijgen.
Wat u nog niet wist over dit recept Huisjes
Huisjes, ook bekend als "broodjes," zijn traditioneel Tsjechisch gebak gemaakt van gistdeeg. Ze zijn zacht, luchtig en passen uitstekend bij verschillende gerechten, zoals sauzen, goulash of als bijgerecht bij vlees. Huisjes worden vaak vers en nog warm geserveerd, wat ze een populaire keuze maakt bij familiediners en feestdagen. Hun geur en smaak herinneren ons aan de huiselijke keuken en de tradities van onze grootmoeders.