Bieslookbladkegelletjes met Niva-schuim

Bieslookbladkegelletjes met Niva-schuim
Voorbereidingstijd: 120 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 20

Gevouwen bladerdeeg van 30 cm bij 40 cm in stroken van 1 cm breed snijden. Stroken bestrijken met eigeel, daarna in de vorm van hoorntjes wikkelen en bakken op 180 °C.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 g bladerdeeg
2 eidooiers
100 g mascarpone
100 g Niva
100 ml 40% room
½ theelepel citroenschil
5 g gedroogde peterselie
10 g verse bieslook
gemalen peper
zout naar smaak
2 hardgekookte eieren
100 g mayonaise

Kookinstructies

Rol het bladerdeeg uit tot een formaat van 30 cm bij 40 cm. Snijd het in stroken van 1 cm breed en bestrijk ze met eigeel. Draai de stroken in de vorm van hoorntjes en bak ze op 180 °C tot ze goudbruin zijn.

Rasp de Niva en het gekookte ei. Klop daarna de mascarpone, slagroom en citroenschil luchtig en voeg de geraspte Niva met het ei toe. Meng in dit mengsel de gehakte bieslook, peterselie en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Vul de hoorntjes met dit mengsel en garneer met verse peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Bieslookbladkegelletjes met Niva-schuim

Bladkorfjes met bieslook en Niva-schuim zijn een heerlijk en ongewoon gerecht dat elke fijnproever zal verrassen. Het knapperige bladerdeeg, bestrooid met verse bieslook, past perfect bij de delicate en romige Niva-schuim, dat het gerecht een rijke smaak en aromatische diepte geeft. Dit elegante voorgerecht is ideaal voor feesten of familiemaaltijden, wanneer je je gasten wilt verrassen met iets origineels en lekkers. Probeer de combinatie van texturen en smaken die een onvergetelijke indruk zal achterlaten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (27 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: vakantie / zondag, zout, tsjechisch, gebraden, veeleisend, veeleisend, kruiden, feesten en vieringen, verspreidt zich, verjaardag, hartig gebak, kaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bieslookbladkegelletjes met Niva-schuim.

Reactie toevoegen