Franse baguettes

Franse baguettes
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Kooktijd: 22 minuten
Porties: 4

Niets kan tippen aan het gevoel wanneer je een knapperige baguette met een prachtig goudbruin korst en een zachte binnenkant uit de oven haalt. Wil je thuis Franse baguettes bakken, maar ben je bang om het te proberen?

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g bloem
2 afgestreken theelepels zout
1 theelepel suiker
300 g lauw water (300-310 g)
17 g verse gist
een beetje olie

Kookinstructies

Voor het maken van het deeg gebruiken we een mixer of een broodbakmachine.

De bloem, rekening houdend met het zeven, mengen we met zout en maken er een kuiltje in, waar we een theelepel suiker en een deel van het lauwe water in doen dat we al voorbereid hebben.

In het kuiltje met water verkruimelen we de gist en laten het ongeveer 10 minuten staan. Daarna kneden we het deeg met de robot of met de hand en laten het vervolgens rijzen.

In de broodbakmachine gieten we eerst het water, daarna voegen we de bloem met het zout toe en ten slotte de suiker en de gist. Vervolgens starten we het programma voor het maken van deeg.

Na het rijzen van het deeg vormen we het tot een bol en verdelen het in vier delen. Van elk deel maken we bolletjes en rollen we vervolgens worstjes. We verwarmen de oven voor op 220 °C.

De baguettes leggen we kruisgewijs op een bakplaat die met teflonfolie of bakpapier is bekleed. Schuin snijden we ze met een fijngetande mes dat we van tevoren met olie hebben ingevet.

We bedekken de baguettes met een doek en laten ze ongeveer 25 minuten rijzen, wat afhankelijk is van de temperatuur in de kamer. Daarna bestrijken we ze met lauw water, plaatsen ze in de voorverwarmde oven en bakken ze ongeveer 22-25 minuten op een temperatuur van 210-220 °C.

Wat u nog niet wist over dit recept Franse baguettes

Franse baguettes zijn iconisch brood dat over de hele wereld beroemd is geworden. De krokante korst en zachte binnenkant creëren de perfecte combinatie van smaken en texturen. Ze worden gemaakt van eenvoudige ingrediënten: bloem, water, zout en gist, wat ze een unieke karakter geeft. De baguette wordt vaak geserveerd bij verschillende gerechten, zoals soepen of kazen, en is perfect voor het maken van sandwiches. De traditionele manier van bakken in de oven draagt bij aan het onmiskenbare aroma en de smaak, waardoor het een onmiskenbaar onderdeel is van de Franse cultuur en gastronomie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (90 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, goedkoop, eenvoudig, gebraden, feesten en vieringen, hartig gebak, rijs, ontbijt, frans, thuisbakkerij, broodjes, broodjes, stokbroden, andere thuisbakkerijproducten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Franse baguettes.

Reactie toevoegen