Uitstekend huisgemaakt brood

Uitstekend huisgemaakt brood
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Wie zou af en toe niet de neiging hebben om zelf thuis brood te bakken? Die geur die zich door de kamer verspreidt wanneer je het brood uit de oven haalt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

5 kopjes gezeefde bloem
2 kopjes water - lauwwarm
3 eetlepels halfvolle melk - lauwwarm
1 - 2 theelepels komijn
1 gist (verpakking)
gezeefde bloem voor bestrooien naar smaak
water
azijn voor bestrijken
suiker
2 theelepels zout

Kookinstructies

Laten we het proberen.

Eerst halen we een grote kom en de ingrediënten die we nodig hebben.

We meten de bloem af en gieten die samen met de verkruimelde gist in de kom. We voegen suiker, zout en komijn toe. We schenken lauwe melk erbij.

We werken alle ingrediënten goed door elkaar en laten het ongeveer 1 uur rijzen.

Ondertussen bestrooien we de bakvorm met bloem.

Daarna leggen we het deeg op een werkblad en proberen we er een broodvorm van te maken. Onze handen moeten vochtig zijn. Het deeg plakt.

We plaatsen het deeg voorzichtig in de voorbereide bakvorm. We laten de vorm met het deeg nog ongeveer 20 minuten op tafel rijzen.

Tussendoor moeten we de oven voorverwarmen.

Voordat we het brood in de oven plaatsen, moeten we het insmeren met een mengsel van azijn en water.

Met zo'n bereid brood gaat het de oven in op hoge temperatuur voor ongeveer 5 - 10 minuten. Daarna bakken we het nog 45 minuten op een lagere temperatuur.

Als het brood in de oven is, moeten we het meerdere keren insmeren met het mengsel van azijn en water.

En dan ruiken we alleen nog die bedwelmende geur van versgebakken brood.

Aan de slag!

Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekend huisgemaakt brood

Heerlijk zelfgemaakt brood is een zekere gok als je je familie of vrienden wilt verrassen. De geur vult je huis en het traditionele recept garandeert een geweldige smaak. De knapperige korst en luchtige kruimel zijn een onweerstaanbare combinatie waar je van zult houden. Dit brood is ideaal, niet alleen voor het ontbijt, maar ook als bijgerecht bij verschillende maaltijden. Bij het maken ervan is het belangrijk om de juiste procedure en rijstijd te volgen om het perfecte resultaat te bereiken. Zodra je eenmaal van het heerlijke zelfgemaakte brood hebt geproefd, zal het een onmisbaar onderdeel van je keuken worden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Uitstekend huisgemaakt brood.

Reactie toevoegen