Franse uienquiche

De bereiding van hartige uientaart is eenvoudig en het resultaat is echt voortreffelijk. De sterke smaak van uien wordt verlicht door room en de taart heeft ook een mooie geur.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
300 g gewone bloem
150 ml water
1/2 theelepel gedroogde gist
30 g olie
zout
Vulling
200 ml zure room
200 g (volle) kwark
500 g uien
250 g spek
6 teentjes knoflook
gemalen peper
zout
tijm
basilicum
oregano
Kookinstructies
Doe de bloem in een kom en voeg zout en gist toe. Voeg geleidelijk water en olie toe en kneed het deeg. Laat het een tijdje rusten.
Verwarm de oven op tijd voor op de maximale temperatuur. Bekleed een ovenschaal of taartvorm met bakpapier.
Snijd ondertussen de spek in kleinere stukjes en bak deze. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het spek en bak kort.
Meng in een kom de room met de kwark, voeg zout, peper, knoflook, oregano en basilicum toe.
Rol het deeg uit en leg het in de voorbereide vorm.
Verdeel de kwarkmix over het deeg en voeg bovenaan de ui met spek toe. Bestrooi licht met tijm.
We hebben het ongeveer 7 minuten op de maximale temperatuur van de oven gebakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Franse uienquiche
Franse uienquiche, bekend als quiche, is een heerlijk gerecht uit de Franse keuken. De belangrijkste ingrediënten zijn gekarameliseerde uien, room, eieren en kaas, die zorgvuldig worden gemengd en in een krokante taartbodem worden gegoten. Deze quiche is ideaal als voorgerecht of hoofdgerecht en wordt warm of koud geserveerd. De rijke smaak en aroma zijn het resultaat van het lange koken van de uien, wat het gerecht een onmiskenbaar karakter geeft. Franse uienquiche is populair, niet alleen in Frankrijk, maar over de hele wereld.