Zachte koekjes
We wassen de citroen en schaven de schil ervan af. We malen de noten fijn. We halen de boter en het vet eruit en laten ze een beetje zachter worden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ter decoratie poedersuiker
deeg 0,5 theelepel gemalen kaneel
0,5 stuks citroenschil
200 g walnoten
4 theelepels cacao
2 stuks gemalen kruidnagel
700 g patentbloem
240 g poedersuiker
400 g boter
100 g Hera vet
Kookinstructies
In een kom mengen we alle ingrediënten en kneed ze grondig. Van het deeg vormen we twee rolletjes, die we minstens 1 uur in de koelkast laten rusten, maar beter is het om ze een nacht te laten staan.
Nadat we het deeg eruit gehaald hebben, snijden we het in kleine stukjes, die we in de vormpjes duwen. We plaatsen de "pracny" in de voorverwarmde oven op 170°C en bakken ze gedurende 12-15 minuten. We kunnen zien of ze klaar zijn door erop te drukken; ze mogen niet inzakken.
We kloppen de "pracny" uit de vormpjes en laten ze afkoelen, zodat ze krokant worden. Bij het serveren bestrooien we ze met poedersuiker ter garnering.
Wat u nog niet wist over dit recept Zachte koekjes
Zachte prácten zijn traditionele Tsjechische zoetigheden die vaak tijdens de kerstperiode worden gebakken. Ze hebben een kenmerkende vorm die doet denken aan een kleine ronde rol. Hun basis bestaat uit fijn deeg, meestal van gezouten meel, gemalen walnoten en suiker. Na het bakken zijn ze zacht, geurig en hebben ze een heerlijke nootachtige smaak. Prácten worden vaak in suiker gehuld, wat ze een zoete bovenkant en een mooie uitstraling geeft. Dit gerecht is populair, niet alleen vanwege de smaakvolle ervaring, maar ook vanwege de traditionele waarde in de Tsjechische kerstgastronomie.