Kersttasaantjes

Eerst maken we het zanddeeg door alle ingrediënten te mengen en het deeg te kneden. Daarna laten we het deeg in de koelkast rusten tot de volgende dag.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
deeg 60 g kristalsuiker
250 g witte bloem
1 eetlepel melk
140 g boter of Hera
2 stuks eidooiers
ter decoratie 1 pakje hazelnoten
2 pakketten chocoladeglazuur
Kookinstructies
Van dit maken we dan klassiek een plak, waaruit we met een vormpje sterren uitsteken. Deze drukken we voorzichtig in de vormpjes voor de bakjes, zodat ze passen in de vorm van deze bakjes. De sterren moeten de randen van de bakjes omlijsten.
We leggen ze op een bakplaat om te bakken in een middelmatig voorverwarmde oven, totdat het deeg roze kleurt.
Na het uitnemen laten we ze afkoelen en gieten we er chocoladesaus overheen. Bovenop versieren we met een hazelnoot.
Ik raad aan om deze te blancheren en te pellen.
Wat u nog niet wist over dit recept Kersttasaantjes
Kerstcupcakes zijn een populair kerstgebak dat elke zoetekauw zal verrassen. Deze kleine, krokante lekkernijen worden doorgaans bereid van fijn deeg, dat wordt gevuld met verschillende vullingen, zoals chocolade, vanille of noten. De cupcakes worden vaak versierd met kleurrijke suikerstrooisels of room en zijn een geliefd onderdeel van de kerstviering. Hun bereiding is creatief en leuk, waardoor ze een ideaal idee zijn voor gezinsbakken tijdens de feestdagen. Kerstcupcakes brengen vreugde en gezelligheid in elk huishouden.