Babiččiny vaniljehoornjes
Origineel recept voor uitstekende vanillecroissants, dat ik van mijn grootmoeder heb.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
280 g bloem
2 stuks eidooiers
200 g boter
80 g poedersuiker
80 g walnoten
voor de coating
poedersuiker met vanille
Kookinstructies
Laat de boter zacht worden en maal de noten. Doe het meel, de suiker, de noten en de eidooiers in een kom. Voeg het boter in delen toe aan het deeg en kneed alles goed door. Wikkel het deeg in folie en laat het minstens een half uur in de koelkast rusten.
Vorm van het deeg croissants en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze bij 180 °C goudbruin.
Hete gebakken croissants wentelen we in poedersuiker met vanillestokje. We doen ze in een doos en laten ze rusten.
Wat u nog niet wist over dit recept Babiččiny vaniljehoornjes
Bij de grootmoeder's vanillecroissants zijn een geliefde traditionele Tsjechische kerstgebak. Deze verfijnde en geurige croissants worden bereid van een fijn deeg, dat wordt gemengd met gemalen noten en vanillesuiker. Na het bakken worden ze bedekt met poedersuiker, wat ze een zoete en delicate uitstraling geeft. Met een warme smaak en een onmiskenbaar aroma herinneren ze aan huiselijke gezelligheid en de kerstachtige sfeer. Iedere hap roept herinneringen op aan feestelijke momenten doorgebracht met familie en vrienden.