Kokoskoekjes

Pracny zijn een populaire traditionele kerstzoetigheid. Dit recept is een variant van de klassieke pracen met cacao, maar met een ongewone toevoeging van kokos. Daarna is het genoeg om...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g kokos
250 g bloem
250 g zacht boter
150 g poedersuiker
poedersuiker om te bestuiven
Kookinstructies
Mix alle ingrediënten samen en maak een deeg, dat we minstens een uur in de koeling laten rusten.
Vervolgens drukken we het in kleinere vormen en leggen we ze naast elkaar op een bakplaat.
Bak in een voorverwarmde oven op ongeveer 170 °C tot ze roze zijn, ongeveer 7 minuten. Na het bakken keren we ze nog warm om en laten we ze afkoelen.
We kunnen het bestrooien met poedersuiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Kokoskoekjes
Kokoskoekjes zijn een populair Tsjechisch gebak dat traditioneel wordt bereid tijdens de kerstfeesten. Deze kleine koekjes worden gemaakt van kokosrasp, boter, suiker en eiwitten, wat ze een fijne en broze textuur geeft. Na het bakken worden ze vaak bestrooid met poedersuiker of bedekt met chocolade. Hun zoete en kokosachtige smaak zal elke zoetekauw verheugen, en ze worden daarom vaak geserveerd als lekkernij bij koffie of thee. Kokoskoekjes zijn een geweldig voorbeeld van traditionele Tsjechische patisserie die je zult waarderen.