Biscuitbodem
We zeef de bloem en mengen deze met bakpoeder. Van de eieren scheiden we de eidooiers, die we in een kom met suiker en heet water doen. We kloppen dit tot een schuim, waarna we geleidelijk de bloem en het opgeklopte eiwit erdoor mengen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
10 lepels halfwei meel
10 lepels suiker
10 lepels heet water
1 theelepel bakpoeder
5 stuks eieren
naar behoefte vet om in te vetten
Kookinstructies
Zo zo bereid deeg gieten we in een ingevette vorm en bakken we tot ze goudbruin zijn.
De afgewerkte bodem versieren we naar eigen smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Biscuitbodem
Een biscuitbodem is een lichte en luchtige basis voor verschillende soorten taarten en desserts. Het is gemaakt van eenvoudige ingrediënten zoals eieren, suiker en bloem. Tijdens het bakken ontstaat er een fijne structuur die perfect verschillende vullingen en crèmes absorbeert. De biscuitbodem is populair vanwege zijn lichtheid en veelzijdigheid – hij kan worden gecombineerd met fruit, chocolade of noten. Het is ook geliefd vanwege de gemakkelijke bereiding, waardoor zelfs beginnende bakkers het kunnen maken. Dit basisrecept is vaak onderdeel van feesten en familie bijeenkomsten.