Favoriete zanddeeg
Bijna iedereen herinnert zich de geur van Linzertede, die de hele woning vervult. Het feest waar grootmoeder het gebak bakte. Het Linzertest is ons van de kindertijd tot de volwassenheid gevolgd.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
120 g poedersuiker
2 st dooiers
1 st vanillesuiker
350 g tarwemeel - fijn
voor de geur en smaak citroenschil
250 g boter (of plantaardig vet)
Kookinstructies
We bereiden de benodigde ingrediënten voor en kunnen beginnen.
Ik bereid het liefst een siliconenmat en daarop maak ik het deeg.
Ik strooi bloem en voeg citroenrasp toe.
Daarop strooi ik poedersuiker en vanillesuiker. Daarin leg ik zachte boter en giet ik de eidooier erbij. Sommigen gebruiken in plaats van boter plantaardige vet, maar ik ben voorstander van boter. Het deeg is daardoor zo lekker geurend.
We wassen onze handen en kneden het deeg grondig met onze handen.
Op een met bloem bestoven oppervlak rollen we het deeg uit met een deegroller.
En nu is het aan ons wat we ervan maken.
Als we een donker deeg willen, voegen we cacaopoeder toe.
We bakken en kunnen het met jam, chocolade- of botercrème enz. aan elkaar plakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Favoriete zanddeeg
Favoriete koekjesdeeg is de basis van veel Tsjechische zoetigheden. Traditioneel wordt het gebruikt bij het bakken van kerstkoekjes. Deze heerlijke, kruimelige basis wordt gemaakt van kwaliteitsboter, fijne bloem en suiker. Geurende vanille en citroenschil geven het deeg een onvergetelijke smaak. Koekjesdeeg kan ook worden gebruikt voor het bereiden van andere desserts, zoals taarten of verschillende soorten gebak en koekjes. Na het bakken wordt het vaak gegarneerd met jam, glazuur of bestrooid met suiker. In de keuken is het synoniem voor klassiekers en roept het nostalgische herinneringen op aan feestelijke momenten.