Vanillekipferl met amandelen

Vanillekipferl met amandelen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Recept voor de beste kerstkoekjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

400 g tarwemeel
330 g boter
3 stuks eidooiers
60 g poedersuiker
150 g geraspte amandelen
1 pakje vanillesuiker
1 snufje citroenschil

voor de coating
vanillesuiker
poedersuiker

Kookinstructies

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed ze goed.

Laat het deeg even rusten in de koelkast en vorm dan de croissants. Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze lichtbruin zijn. Direct na het bakken wentel je ze in poedersuiker gemengd met vanillesuiker.

Warme vanillecroissants met amandelen smelten op de tong.

Wat u nog niet wist over dit recept Vanillekipferl met amandelen

Vanillecroissantjes met amandelen zijn traditionele kerstkoekjes die naar vanille ruiken en een zachte nootachtige smaak hebben. Deze lekkernij wordt gemaakt van een boterdeeg verrijkt met gemalen amandelen, die de croissantjes een onmiskenbare textuur geven. Na het bakken worden ze nog warm in suiker met vanille gewenteld, wat ze een zoete korst geeft. Vanillecroissantjes zijn populair in Tsjechië tijdens de feestdagen en worden vaak op de kersttafel geserveerd, waar ze met hun uiterlijk en smaak elke bezoeker plezieren. Het maken ervan is eenvoudig en gezinnen geven ze van generatie op generatie door.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Zoetwaren
Štítky: Tsjechische keuken, snoep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Vanillekipferl met amandelen.

Reactie toevoegen