Kokosmacarons

Het bereiden van fragiele en zachte kokoskoekjes is echt een kunst. Met ons eenvoudige recept kunt u het echter gemakkelijk doen. Volg gewoon een paar instructies en misschien wordt u wel verliefd op de kokoskoekjes...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 eiwitten
210 g fijne kristalsuiker
100 g geraspte kokos
1 theelepel aardbeienjam (of naar smaak - abrikozen- of bosbessenjam)
Kookinstructies
In een pan die groot genoeg is om de kom voor het kloppen op te zetten, gieten we water. Het water mag de bodem van de klopkom niet raken.
In een kom doen we de eiwitten en kloppen ze tot een lichte schuim.
Giet water in de pan en breng het aan de kook. Daarna zetten we het vuur lager en plaatsen we de kom met de licht opgeklopte eiwitten op de pan. We voegen geleidelijk suiker toe, kloppen en verwarmen tegelijkertijd. De suiker moet volledig oplossen in het eiwit schuim en het schuim moet een temperatuur van ongeveer 45-50 °C hebben. We kunnen de temperatuur meten met een keuken thermometer. Als we die niet hebben, kunnen we onze vinger in het schuim steken - als het schuim prettig warm en stevig aanvoelt, is het klaar.
Haal de kom uit de au bain-marie en blijf het schuim kloppen totdat het is afgekoeld. Voeg daarna voorzichtig kokos en jam toe.
Verwarm de oven voor op 130-140 °C. Bekleed een grote platte bakplaat met bakpapier.
Met behulp van twee lepels vormen we kleine hoopjes van het kokosmengsel, die we op de bakplaat leggen. Met de ene lepel scheppen we het mengsel en met de andere vormen we er nette hoopjes van, die we vervolgens op de bakplaat plaatsen.
Bak langzaam gedurende ongeveer 15-20 minuten, totdat ze een roze kleur krijgen. Als de kokoskogels te vroeg bruin beginnen te worden, verlagen we de temperatuur met 10-20 °C.
Laat afkoelen op de bakplaat en verplaats ze dan naar papieren zakken die we op een droge en koele plaats bewaren.
Wat u nog niet wist over dit recept Kokosmacarons
Kokosmacarons zijn populaire Tsjechische zoetigheden die worden gemaakt van kokos, suiker en eiwitten. Deze zoete lekkernijen hebben een krokante textuur en een uitgesproken kokossmaak. Ze worden vaak goudbruin gebakken en geserveerd als dessert of traktatie bij thee of koffie. Kokosmacarons kunnen ook verrijkt worden met een chocoladelaag, wat ze nog lekkerder maakt. Ze zijn geschikt voor verschillende gelegenheden en zullen de liefhebbers van kokosproducten blij maken. Hun eenvoudige recept en heerlijke smaak maken ze een populaire keuze, niet alleen als snack, maar ook voor feesten en familie-evenementen.