Cacaosausjes met marmelade

Doe de bloem, suiker en cacao in de kom. Meng het vet erdoor en kneed alles goed tot een gladde deeg. Wikkel het bereide deeg in plasticfolie en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Voor 35 stuks
170 g bloem
150 g poedersuiker
150 g reuzel
60 g cacao
jam (het liefst rode bessen)
poedersuiker voor bestrooien
amandelen
Kookinstructies
Doe de bloem, suiker en cacao in de kom. Voeg het vet toe en kneed de ingrediënten tot een gladde deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het in de koelkast tot de volgende dag.
Laat de deeg de volgende dag zacht worden en neem stukken van 15 g. Vorm van elk stuk bolletjes en plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
Ik heb elke bolletje voorzichtig met mijn hand gedrukt en vervolgens met de andere kant van de lepel een kuiltje erin gemaakt. Ik heb de bolletjes platgedrukt, zodat ze niet zoveel uit elkaar vallen. Als een bolletje toch barstte tijdens het maken van het kuiltje, vormde ik het opnieuw, drukte het met mijn hand en maakte er weer een kuiltje in.
Zet de bakplaat met de vetbollen in de voorverwarmde oven op 170°C en bak ze ongeveer 10 minuten.
Laat de gebakken vetbollen afkoelen en vul vervolgens de kuiltjes met jam. Je kunt elke soort jam gebruiken, maar de beste is rode bessenjam.
Het is het beste om de cacaovetbollen minimaal een week van tevoren te maken, zodat het deeg de jam kan opnemen en zacht wordt.
Wat u nog niet wist over dit recept Cacaosausjes met marmelade
Cacaoschuimgebakjes met jam zijn heerlijke lekkernijen die de smaak van chocolade en fijn vet combineren. Deze zoete gebakjes zijn een traditioneel gerecht, geliefd om hun kruimelige textuur en rijke cacaosmaak. Gevuld met smakelijke fruitjam, vaak van abrikozen of pruimen, geven ze de schuingebakjes een aangename zoetheid en frisheid. Ze zijn ideaal als dessert bij koffie of thee en zullen niet alleen bakkerijliefhebbers plezieren, maar ook iedereen die de traditionele Tsjechische patisserie waardeert.