Rafaelo

Rafaelo
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Rafaelo met een vulling van melk, kokosnoot en amandelen is een uitstekende lekkernij die altijd als eerste verdwijnt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1/2 blik gezoet melk (Salko)
150 g boter
250 g poedersuiker
120 g kokosmeel
1 pakje vanillesuiker
voor het paneren
kokosmeel
vulling 60 g amandelen

Kookinstructies

Boter met beide soorten suiker smelten we au bain-marie en laten het afkoelen terwijl we af en toe roeren. Aan het mengsel voegen we salko en kokos toe, roeren we grondig door en zetten we 2 uur in de koelkast om op te stijven. Amandelen blancheren we, pellen we en laten we drogen. Van het deeg vormen we balletjes. In elk balletje wikkelen we een amandel en rollen we in kokos.

Daarna plaatsen we ze in papieren vormpjes en kunnen we serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Rafaelo

Rafaelo is een populaire snoepdie de fijne kokosachtige smaak combineert met een knapperige buitenkant. De essentie ervan is een amandel omhuld met een romig kokosdeeg, dat is omhuld met kokosrasp. Deze combinatie creëert een unieke ervaring voor zoetekauwen. Rafaelo is een uitstekende keuze als klein dessert bij vieringen of als heerlijke traktatie voor gasten. Vanwege zijn heerlijke smaak en aantrekkelijke uitstraling zal het zeker iedereen plezieren die van zoet houdt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Zoetwaren
Štítky: Tsjechische keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Rafaelo.

Reactie toevoegen