Linzerkoekjes
We zeefen de fijne bloem en suiker. Vervolgens voegen we de in blokjes gesneden boter, de dooier en het ei toe, en kneden we een deeg dat we in plasticfolie wikkelen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Linzerkoekjes
300 g bloem
150 g boter
100 g poedersuiker
1 eidooier
1 ei
Punchmassa
restanten van de bodems
Room
2 vanillepuddingen
1/2 l melk
120 g boter
100 g poedersuiker
1 vanillesuiker
Verder
jam
rum
chocolade voor decoratie
suikerdecoratie
(Punchmassa - Resten van bodems - of gebakken biscuit verkruimelen in een kom. Voeg een beetje room, jam en rum toe. Als het mengsel te droog is, voeg dan sap van compote of een sterkere fruitsiroop toe. Er moet een massa ontstaan die niet te droog of te nat is, zodat het loskomt van de kom en bijvoorbeeld tot een balletje gevormd kan worden. Rol de punchmassa uit tot een dikkere lap en steek er rondjes uit. Plak twee linzerkoekjes aan elkaar met een druppel chocolade.)
Kookinstructies
Zeef de bloem en de poedersuiker. Voeg dan de in blokjes gesneden boter, de eidooiers, het hele ei toe en kneed het deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het minimaal een uur rusten.
Bedek de bakplaat met bakpapier en vergeet niet de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en gebruik een uitsteekvormpje om rondjes te maken, die we vervolgens op de voorbereide bakplaat plaatsen.
Plaats de bakplaat in de oven en bak bij 180 °C gedurende ongeveer 10 minuten.
Verbind de gebakken koekjes met punch en versier ze naar onze creativiteit.
Wat u nog niet wist over dit recept Linzerkoekjes
Linzerkoekjes zijn traditionele Tsjechische zoetigheden, die worden gemaakt van een eenvoudig deeg van boter, bloem, suiker en eidooiers. Deze heerlijke koekjes worden vaak gevuld met jam of Nutella en versierd met poedersuiker. Typisch zijn het lichtgele deeg en de kleurrijke vullingen, die een contrast en aantrekkelijke uitstraling creëren. Linzerkoekjes worden traditioneel gebakken met Kerstmis, maar ze zijn het hele jaar door populair. Hun bereiding vereist vaardigheid en geduld, wat hen een uitzonderlijk en geliefd zoet gerecht maakt in de Tsjechische keuken.
Tomas Rohlena