Linzer koekjes
Klassieke Linzer koekjes mogen op geen enkel kersttafel ontbreken. Als je van zoet houdt, kun je het ook het hele jaar door maken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g gewone bloem
200 g boter
2 stuks eidooiers
150 g poedersuiker
100 g poedersuiker
vulling
1 potje jam
Kookinstructies
We strooien bloem op de tafel, voegen de zachte boter, suiker, eidooiers toe en kneden het tot een glad en soepel deeg. We laten het een paar uur in de koelkast afkoelen. Na het afkoelen rollen we het deeg uit tot een dunne lap en steken we verschillende vormen koekjes uit. We leggen ze op een bakplaat en gaan ze bakken. We bakken in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten op 175 °C.
Gebakken linzenkoekjes bestrijken we met jam en bestrooien we de bovenkant met poedersuiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Linzer koekjes
Linzer koekjes zijn een traditionele kerstlekkernij afkomstig uit Linz, Oostenrijk. Deze populaire traktatie kenmerkt zich door zijn kruimelige textuur en heerlijke smaak. Het bestaat uit twee lagen deeg die zijn samengevoegd met een populaire jam, meestal abrikozen- of frambozenjam. Op de bovenkant wordt het vaak versierd met poedersuiker of chocoladeglazuur. Linzer koekjes worden niet alleen met Kerstmis gebakken, maar ook tijdens verschillende familievieringen en feestdagen, en de bereiding wordt van generatie op generatie doorgegeven.