IJs chocolade
In een au-bain-marie smelten we langzaam de chocolade, vet en nougat in de room en mengen we goed. Laat het iets afkoelen en vul kleine papieren...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g melk chocolade
100 g puur chocolade
125 ml 30% slagroom
105 g kokosvet (BIO kokosolie - DM drogerie)
50 g nougat of nougat crème
40 g witte chocolade decoratie
Kookinstructies
In de stoomoven smelten we langzaam de chocolade, vet en nougat in de room en mengen we grondig.
Laat het iets afkoelen en vul kleine papieren of metalen bakjes voor pralines. Zorg ervoor dat het waterbad niet kookt!
Plaats in de koelkast of op een koele plaats om af te koelen en op te stijven. Wanneer de ijscups afgekoeld en hard zijn, versieren we ze met gesmolten witte chocolade. Bewaar ze in een afgesloten container op een koele plaats.
Wat u nog niet wist over dit recept IJs chocolade
Ijskoffie is een verfrissend drankje, ideaal voor hete zomerdagen. Het combineert de rijke smaak van chocolade met een verkoelend effect, vaak geserveerd met ijs en slagroom. Het kan verschillende varianten bevatten, zoals melk-, pure of witte chocolade, en is vaak op smaak gebracht met aroma's zoals vanille of kaneel. Dit drankje is populair geworden, niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege het vermogen om te verfrissen en de liefhebbers van zoetigheid te plezieren. Ijskoffie is ook een geweldige keuze voor degenen die iets anders willen proeven dan traditionele koude dranken.
Tomas Rohlena