Kerstegels

Dit recept is arbeidsintensief, maar het is de moeite waard om het te proberen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g tarwoud
1 ks ei
300 g boter
50 g suiker
voor bestrijken 50 g kookchocolade
naar behoefte noten
kokos
Kookinstructies
Van meel, suiker, vet en eieren maken we een deeg dat we in kleine stukjes verdelen. In elk stuk wikkelen we een stukje noot en vormen we de egels. We raden aan om kleinere en ronde egels te maken, omdat het deeg tijdens het bakken een beetje uitloopt.
De egels bakken we op 160°C totdat ze een beetje roze kleuren, ongeveer 15 minuten. Na het bakken laten we de egels afkoelen.
We smelten de chocolade. We bestrijken de egels met chocolade en bestrooien ze met kokos. Met de rest van de chocolade tekenen we oogjes en snuitjes op de egels.
Kerstegels laten we in de koelte rusten.
Wat u nog niet wist over dit recept Kerstegels
Kerstegels zijn een populaire kerstlekkernij die zowel kinderen als volwassenen verheugt. Deze kleine deegwaren lijken op egels door hun zorgvuldige vormgeving en decoratie. Vooral varianten gevuld met noten, chocolade of jam zijn geliefd. Ze worden gebakken van fijn deeg, dat meestal op de gedekte feesttafel wordt geserveerd. Kinderen genieten ervan om ze te bereiden, waarbij ze hun fantasie kunnen gebruiken bij het decoreren. Kerstegels brengen zo niet alleen zoetheid, maar ook veel vreugde en de magie van Kerstmis.