Kerstegels

Kerstegels
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Dit recept is arbeidsintensief, maar het is de moeite waard om het te proberen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

350 g tarwoud
1 ks ei
300 g boter
50 g suiker
voor bestrijken 50 g kookchocolade
naar behoefte noten
kokos

Kookinstructies

Van meel, suiker, vet en eieren maken we een deeg dat we in kleine stukjes verdelen. In elk stuk wikkelen we een stukje noot en vormen we de egels. We raden aan om kleinere en ronde egels te maken, omdat het deeg tijdens het bakken een beetje uitloopt.

De egels bakken we op 160°C totdat ze een beetje roze kleuren, ongeveer 15 minuten. Na het bakken laten we de egels afkoelen.

We smelten de chocolade. We bestrijken de egels met chocolade en bestrooien ze met kokos. Met de rest van de chocolade tekenen we oogjes en snuitjes op de egels.

Kerstegels laten we in de koelte rusten.

Wat u nog niet wist over dit recept Kerstegels

Kerstegels zijn een populaire kerstlekkernij die zowel kinderen als volwassenen verheugt. Deze kleine deegwaren lijken op egels door hun zorgvuldige vormgeving en decoratie. Vooral varianten gevuld met noten, chocolade of jam zijn geliefd. Ze worden gebakken van fijn deeg, dat meestal op de gedekte feesttafel wordt geserveerd. Kinderen genieten ervan om ze te bereiden, waarbij ze hun fantasie kunnen gebruiken bij het decoreren. Kerstegels brengen zo niet alleen zoetheid, maar ook veel vreugde en de magie van Kerstmis.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Zoetwaren, Kerstgerecht
Tag: Tsjechische keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kerstegels.

Reactie toevoegen