Parijse broodjes

Op uw kersttafel mogen de Parijse croissantjes absoluut niet ontbreken. Het zachte deeg, de zoete vulling en de chocoladeglazuur maken van hen een lekkernij die zeker snel zal worden opgegeten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Lichaamsstoffen
4 eiwitten
300 g poedersuiker
150 g noten
3 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
Crème
1 gezoete gecondenseerde melk Salko
100 g chocolade
1 eetlepel poedersuiker
50 g cacaopoeder
250 g Stela vet
chocoladeglazuur
Kookinstructies
Van de eiwitten maken we sneeuw, daarna voegen we geleidelijk suiker toe en kloppen we het au bain-marie gedurende 7 minuten.
Voorzichtig voegen we de gemalen noten, bloem en bakpoeder toe aan het opgeklopte mengsel. Het mengsel gieten we in een spuitzak en vormen we croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
We stellen de oven in op 100 °C en het drogen duurt 45 minuten. Daarna laten we het afkoelen.
Op een laag vuur smelten we Salko, suiker en chocolade, daarna voegen we cacaopoeder toe en roeren we totdat het mengsel indikt.
We laten het mengsel afkoelen, daarna voegen we het vet toe en kloppen we een crème die we op de bodem aanbrengen. We laten het opstijven.
We decoreren het met chocoladesaus.
Wat u nog niet wist over dit recept Parijse broodjes
Parijse croissants zijn een populair zoet gebak, dat afkomstig is uit Frankrijk, maar in Tsjechië heeft het zijn eigen populariteit verworven. Deze heerlijke variant van gebak wordt gemaakt van deeg en wordt typisch gevuld met een noot- of amandelvulling. Na het bakken worden ze bestrooid met poedersuiker, wat ze een zoetzure smaak geeft. Parijse croissants zijn een geweldige aanvulling op de feesttafel en worden vaak geserveerd bij verschillende vieringen of familiebijeenkomsten. Hun brosheid en rijke smaak zullen elke zoetekauw aanspreken.