Karamel
In een kleine pan doen we suiker en voegen we 2 theelepels water toe. We beginnen te koken en roeren regelmatig om te voorkomen dat de karamel aanbrandt. Op het moment dat er siroop in de pan ontstaat, zijn we klaar. Als het ons kleurloos lijkt, kunnen we het kleuren met voedingskleurstof.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 - 2 druppels voedingskleurstof
2 theelepels water
0,5 kopje suiker
Kookinstructies
We kunnen karamel zowel koud als warm gebruiken voor het bereiden van desserts, snoepjes en andere...
Wat u nog niet wist over dit recept Karamel
Caramel is een zoete traktatie die mensen over de hele wereld waarderen. Het ontstaat door suiker langzaam te verhitten totdat het smelt en een rijke, goudbruine kleur krijgt. Caramel wordt in veel desserts gebruikt, zoals puddingen, ijs of taarten. Het kan worden geserveerd als topping of als onderdeel van verschillende recepten. Er is ook zoute caramel, die zoetheid combineert met een beetje zout, waardoor gerechten een unieke smaak krijgen. Caramel is werkelijk een heerlijke ervaring voor alle zoetekauwen.