Chocoladekoekjes I.

Boter met suiker en zout kloppen tot een schuimige consistentie. Vervolgens geleidelijk de eieren toevoegen en doorgaan met kloppen. Daarna de bloem met bakpoeder erdoor mengen…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g bittere chocolade
100 g boter
100 g poedersuiker
1 vanillesuiker
snufje zout
2 eieren
1 vanillepudding
100 g bloem (halfvol)
100 g havermout (gemalen)
1/2 bakpoeder
een beetje boter van PARA-noten
Kookinstructies
Meng de boter met poedersuiker, vanillesuiker en een snufje zout en klop tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens geleidelijk de eieren toe en blijf kloppen. Meng daarna de bloem met bakpoeder, vanillepudding en havermout door het mengsel. Meng alles goed door elkaar en voeg ten slotte de geraspte pure chocolade toe.
Maak kleine bolletjes van het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat met behulp van een theelepel. (Plaats ze verder uit elkaar, omdat ze door de boter in de oven uitlopen)
Bak op 200 °C in heteluchtoven gedurende ongeveer 10 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Chocoladekoekjes I.
Chocoladekoekjes I. zijn een populaire lekkernij die elke zoetekauw zal plezieren. Deze koekjes kenmerken zich door een rijke chocoladesmaak en een knapperige structuur. De voorbereiding is eenvoudig en snel, wat ze de ideale keuze maakt voor zoete momenten. Je kunt ze serveren bij de afternoon tea of als zoete snack. Door noten of gedroogd fruit toe te voegen, kun je het recept verrijken en jouw eigen variant creëren. Ze zullen zeker niet alleen kinderen, maar ook volwassenen blij maken!