Wiener schnitzel

Op een fijn geslagen kalfsvlees omhuld met een krokante paneermeel, dat goudbruin is gebakken. We hebben het hier over een geweldige Wiener schnitzel, die behoort tot...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
600 g kalfsvlees, in blokjes gesneden
4 kleine en dunne plakjes boter
4 plakjes citroen
bloem
melk
2 eieren
fijne paneermeel
olie
Kookinstructies
Vlees kloppen we, ideaal onder huishoudfolie, rondom insnijden zodat het tijdens het frituren niet vervormt.
Zout, paneren in bloem, daarna dompelen in je met melk door elkaar geroerde gezouten eieren en tenslotte in paneermeel.
In een grotere pan verhitten we meer olie, voegen het vlees toe, dekken af met een deksel en verlagen het vuur naar middelhoog.
Langzaam aan beide kanten bakken tot ze goudbruin zijn.
Uithalen en laten uitlekken op een papieren handdoek.
Bij het serveren leggen we een dunne plak verse boter en een schijfje citroen op elke schnitzel.
Serveren met aardappelpuree, mayonnaise-aardappelsalade, gebakken aardappelen of gestoomde rijst - afhankelijk van wat iemand lekker vindt, en met een salade of compote. Het was verrassend voor mij dat ik dit traditionele recept hier niet kon vinden.
Wat u nog niet wist over dit recept Wiener schnitzel
De Wiener schnitzel, bekend als "Wiener Schnitzel", is een traditioneel Oostenrijks gerecht dat bestaat uit een plak kalfsvlees, gepaneerd en goudbruin gebakken. Dit heerlijke gerecht wordt meestal geserveerd met aardappelsalade of aardappelen en citroen, wat een verfrissende smaak toevoegt. De Wiener schnitzel is niet alleen populair in Oostenrijk, maar ook over de hele wereld, en is een symbool van de Wener keuken. De bereiding vereist nauwkeurigheid om een krokant en sappig resultaat te krijgen.