Wafels

Zacht boter kloppen we met suiker en eieren tot een schuimige massa. Vervolgens voegen we geleidelijk melk, water, bloem, zout en bakpoeder toe. Tenslotte mengen we de citroenschil erdoor.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
125 g Hery
100 g suiker
1 vanillesuiker
2 eieren
250 g bloem (griesmeel)
100 ml melk
100 ml water
1/2 zakje bakpoeder
citroenschil
snufje zout
Kookinstructies
Zachte boter kloppen we met suiker en eieren tot een luchtige consistentie. Vervolgens voegen we afwisselend melk, water, bloem, zout en bakpoeder toe. Ten slotte op smaak brengen met citroenrasp.
Wafels bereiden we in het wafelijzer, daarna bestrijken we ze met jam en garneren we met slagroom en saus.
Wat u nog niet wist over dit recept Wafels
Wafels zijn een populair dessert dat uit België komt. Deze smakelijke gebakken lekkernijen hebben een kenmerkende structuur met verschillende vormen en patronen. Wafels worden vaak geserveerd met ahornsiroop, fruit, slagroom of chocolade. Veel mensen houden ervan als ontbijt of snack. Er zijn ook hartige varianten, die worden bereid met verschillende ingrediënten zoals kaas of kruiden. Wafels zijn een veelzijdig gerecht dat je naar eigen smaak kunt aanpassen.