Linzers taart

Twee dunne bladen van knapperig deeg met een smakelijke vulling van kwark en jam, bij voorkeur met een pittig verfrissende smaak. Het kost niet te veel moeite en al…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
250 g patentbloem
250 g halfzachte bloem
2 eieren
250 g Hery (of boter)
1 bakpoeder
2 eetlepels melk (indien nodig)
Vulling
bessenjam
750 g zachte kwark
200 ml melk
1 zakje vanillepudding (of 4 eetlepels maïzena)
1 vanillesuiker
60 g suiker (3 eetlepels)
1 ei
Verder
vet om de bakplaat in te vetten
grove bloem om te bestuiven
poedersuiker voor de bovenkant
Kookinstructies
Vet het bakblik in en strooi er grof meel over.
Meng de bloem met het bakpoeder, voeg de in blokjes gesneden vaste vetstof, melk en eieren toe en kneed een deeg. Werken met het deeg is eenvoudig, het is mooi glad en elastisch.
Voor de vulling mengen we de kwark met melk, maizena, een ei en beide soorten suiker.
Verdeel het deeg in twee delen. Rol elk deel uit tot de grootte van de bakplaat en leg één ervan op de voorbereide bakplaat.
Verdeel de bessenjam over het deeg en bedek het vervolgens met de voorbereide kwarkvulling.
Rol een andere lap deeg uit en bedek de kwarkvulling ermee.
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C tot het een goudbruine kleur heeft, ongeveer 30 minuten.
Als de taart is afgekoeld, strooi er poedersuiker over en snijd in stukken.
Wat u nog niet wist over dit recept Linzers taart
Linzer taart, ook bekend als Linzer deeg, is een traditionele Tsjechische dessert die wordt gemaakt van fijn boterdeeg. Het deeg is verrijkt met gemalen noten, wat het zijn kenmerkende smaak geeft. De taart is typisch gevuld met fruitjam, meestal frambozen- of abrikozenjam, en de bovenkant is versierd met een rooster van deeg. Dit zoete gerecht wordt vaak bereid met Kerstmis, maar is het hele jaar door populair als een heerlijke dessert bij thee of koffie.