Kneedbare deeg voor gistgebak - zonder rijzen

Uniekrecept voor gistdeeg, dat weliswaar gist gebruikt, maar geen rijstijd vereist en waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt. Perfecte keuze als je geen tijd hebt en...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
600 g bloem
42 g verse gist (1 blokje)
125 g Hery of 2 dl olie
2 eetlepels suiker
1 vanillesuiker
2 eieren
1 bakpoeder
zout
citroenschil
250 ml melk
Kookinstructies
In het deel van de afgemeten lauwwarme melk verkruimelen we de gist en laten we een desem ontstaan.
Aan het mengsel voegen we de rest van de melk toe, voegen we andere ingrediënten toe en kneden we het deeg.
Van het deeg kunnen we direct taarten, bollen en andere lekkernijen maken.
We laten ze niet rijzen en stoppen ze onmiddellijk in de oven.
We verwarmen de oven voor op 170 °C en bakken ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de specificaties van de oven.
Wat u nog niet wist over dit recept Kneedbare deeg voor gistgebak - zonder rijzen
Het deeg voor gistige taarten zonder rijzen is een geweldige alternatieve voor degenen die snel heerlijke taarten willen maken. Dit deeg is eenvoudig en snel te bereiden, omdat het geen lange rijstijd vereist. Het is voldoende om de basisingrediënten te mengen, zoals bloem, suiker, melk, boter en eieren. Vervolgens kan het deeg onmiddellijk worden verwerkt en gevuld met verschillende vullingen, zoals fruit, kwark of pruimenjam. Het resultaat zijn luchtige taarten die zowel familie als gasten zullen plezieren. Geniet ervan vers met een kopje thee of koffie!