Paaswortel lammetje
In de gezondere variant kunnen we ook gemakkelijk klassieke feestgebakjes maken. Dit paaslam dient als voorbeeld. Voor de basis hebben we nodig…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
150 g volkorenfijn gemalen meel
150 g speltmeel
80 ml plantaardige olie
300 g fijn geraspte wortel
90 ml honing
1-2 eieren
50 g noten
50 g gedroogd fruit (rozijnen, goji, cranberries, enz.)
1 bakpoeder (zonder fosfaten)
150 g witte yoghurt
1 citroen
1 snufje zout
Kookinstructies
Was de wortel grondig en rasp deze op een fijne rasp, sprenkel er daarna citroensap over.
Meng in een kom de bloem met een snufje zout en bakpoeder.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
Vet de vorm voor de lammetjes in met olie, giet het beslag erin en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Wat u nog niet wist over dit recept Paaswortel lammetje
De Paaswortel-lam is een traditioneel zoet gebak dat vaak wordt bereid voor de paasfeesten. Dit heerlijke dessert wordt gemaakt van wortelen, wat het een aangename smaak en sappigheid geeft. Het lam wordt meestal gebakken in de vorm van een dier, wat nieuwe hoop en leven symboliseert. Na het bakken wordt het vaak versierd met glazuur of poedersuiker en bestrooid met kokos. Het is niet alleen een smakelijke, maar ook een kleurrijke aanvulling op de paastafel, die elke zoetekauw zal plezieren.
Tomas Rohlena