Boter croissant met chocolade

We mengen de bloem, gist, suiker, zout en melk en maken een deeg. We voegen geleidelijk de boter toe. Het deeg wikkelen we in folie en zetten we 1 uur in de koelkast.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Voor het deeg
3 kopjes (375 g) patentbloem (plus extra voor hetBestrooien van de werkbank)
1 EL (9 g) instantgist
1/4 kopje (50 g) suiker
1,25 TL (7 g) zout
1,25 kopje (300 ml) koude volle melk
2 EL (28 g) boter (in stukjes gesneden)
Boter vulling
1,5 kopjes (340 g) koude boter (in stukken van 3 cm gesneden)
2 EL (16 g) patentbloem
Voor de afwerking
225 g bittere chocolade (fijn gehakt)
1 losgeklopt ei (om de croissantjes te bestrijken)
Kookinstructies
Van bloem, gist, suiker, zout en melk maken we een deeg, waaraan we geleidelijk ook boter toevoegen.
We wikkelen het deeg in plasticfolie en zetten het een uur in de koelkast om af te koelen.
Ondertussen maken we de botermix klaar.
We leggen de boter op het aanrecht en bestrooien het met bloem.
We mengen de boter met een spatel door de bloem, zodat de mix glad wordt.
We rollen de boter uit tot een vierkant van 15 cm aan elke kant, wikkelen het in plasticfolie en bewaren het 30 minuten in de koelkast.
We rollen het deeg uit tot een vierkant van 30x30 cm en plaatsen de botervierkant diagonaal op het deeg.
We bedekken het deeg met boter en rollen het uit tot een vierkant van ongeveer 35x35 cm, totdat de boter gelijkmatig uitgerold is.
We vouwen het deeg drie keer en rollen het vervolgens op.
We wikkelen het in folie en laten het ongeveer twee uur in de koelkast liggen om af te koelen.
Na twee uur rollen we het deeg opnieuw uit, vouwen het weer en leggen het opnieuw twee uur in de koelkast.
We rollen het deeg uit tot een vierkant van 50 cm en snijden het vervolgens in vier kleinere vierkanten.
Elk klein vierkant delen we in 3 kleine rechthoeken, wat ons in totaal 12 rechthoeken geeft.
In het midden van elke rechthoek plaatsen we ongeveer 1 eetlepel geraspte chocolade en vouwen deze dicht.
We plaatsen ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
We bedekken ze met een doek en laten ze ongeveer 45 tot 60 minuten rusten.
We zetten de oven op 200°C en bestrijken de croissants met losgeklopt ei.
We bakken ze ongeveer 18 tot 22 minuten.
Voor het serveren laten we ze ongeveer 20 minuten afkoelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Boter croissant met chocolade
Boterachtige croissant met chocolade is een delicatesse die de luchtige en boterachtige textuur van de croissant verbindt met de fijne, gesmolten chocolade van binnen. Deze heerlijke traktatie met een krokante buitenkant en luchtig deeg is de ideale metgezel voor de ochtendkoffie of een middagpauze. De chocoladevulling voegt een zoete smaak toe die in balans is met de lichtheid van het gebak. De croissant met chocolade is een favoriete lekkernij van veel fijnproevers en is doorgaans verkrijgbaar in patisserieën en bistro's over de hele wereld.