Frambozentaart - geen bakken

Frambozentaart - geen bakken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 8

Op de blender doen we parnoten en mixen ze tot een fijne meel, die we vervolgens mengen met cacao. Medjoul-dadels werden gemengd tot een gladde pasta (we kunnen een beetje water toevoegen) en voegen toe aan...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Korpus
1 kopje paranoten
2 eetlepels cacao
3/4 kopje dadels

Chocoladecrème
2 kleine bananen
handvol cacaobonen
1 banaan
chocolade (recept op de pagina, link hieronder)
1 avocado
2 eetlepels cacaoboter (gesmolten)

Frambozen glazuur
1 kopje frambozen (vers of bevroren)
3 theelepels agave (of een andere zoetstof)

Kookinstructies

Maal de noten tot een fijn meel en meng ze daarna met de cacao.

Mix de Medjoul dadels tot een gladde massa (je kunt een beetje water toevoegen) en meng ze met het meel. Maak een deeg en druk het in een vorm met een diameter van 20 cm. Als het deeg te veel plakt, voeg dan meer gemalen noten toe. Als het daarentegen niet goed blijft plakken, voeg dan een beetje water toe.

Laat het afkoelen in de koelkast en ga verder met het maken van de room.

Mix alle ingrediënten behalve de cacaobonen en twee bananen en zoet eventueel naar smaak. Snijd twee bananen in plakjes en verdeel ze over het deeg. Strooi daarna de cacaobonen erover, de hoeveelheid bepaal je naar smaak, want ze smelten in de room en smaken geweldig. Tot slot voegen we de chocoladeroom toe en verspreiden het gelijkmatig.

Plaats de hele taart in de vriezer zodat hij kan opstijven.

Maak een frambozensaus door frambozen te mixen en agavesiroop toe te voegen. Als iemand een zoetere saus verkiest, kan er meer agave worden toegevoegd.

Als de room stevig is, halen we de taart uit de vriezer en gieten we de frambozensaus eroverheen. Zet hem daarna weer in de koelkast of vriezer. Tot slot kunnen we de taart versieren met stukjes chocolade en is hij klaar om te serveren!

Wat u nog niet wist over dit recept Frambozentaart - geen bakken

Frambozentaart - geen bakken


Een geen-bakken frambozentaart is een verfrissend dessert dat uw smaakpapillen zal verblijden. De basis bestaat uit een krokante koekjesbodem, die wordt afgewisseld met een romige vulling van mascarpone en verse frambozen. Dankzij het ontbreken van bakken behoudt het de intense smaak en geur van frambozen. Deze taart is ideaal voor hete zomerdagen wanneer u verlangt naar iets zoets en verfrissends. De bereiding is eenvoudig en snel, waardoor het een geweldige keuze is voor elke gelegenheid.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.0/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: vakantie / zondag, gewone dag, nagerechten, zoet, exotisch fruit, dieet recepten, veeleisend, veeleisend, feesten en vieringen, veganistisch, avocado, frambozen, ongebakken en bevroren, dia en glutenvrij

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Frambozentaart - geen bakken.

Reactie toevoegen