Notenkransen

Notenkransen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 1

Knapperige croissants rijkelijk gevuld met een notenvulling zijn gemakkelijk te maken. Ze zijn ideaal als snack voor de middag.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
300 g tarwebloem
250 g vet
1 snufje zout
11 eetlepels koud water

Notenvulling
1/2 l melk
150 g suiker
beschuitjes
500 g gemalen noten
rum

Kookinstructies

Ingredienten voor het deeg mengen we en rollen we uit tot een vel. Vervolgens snijden we het in stroken en vullen we deze stroken mooi naast elkaar met vulling.

We draaien het op en drukken met een lepel de randen van de opgerolde deegstukjes aan, evenals de plek waar we de zelfde stukjes zullen snijden.

Na het snijden van de gesloten zakjes buigen we ze in de vorm van een hoorntje. We bestrijken ze met losgeklopt ei geel en bakken ze in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Ze zijn voldoende vet, zodat we de bakplaat waarop we gaan bakken niet hoeven in te vetten.

Wat u nog niet wist over dit recept Notenkransen

Notenhoorntjes zijn een geliefde Tsjechische kerstgebak, die het hart van veel fijnproevers heeft veroverd. Dit delicate gebak wordt gemaakt van fijn deeg, waaraan gemalen noten worden toegevoegd, vaak walnoten of hazelnoten. Na het bakken worden de hoornjes bedekt met suiker en vanillesuiker, wat een aangename zoetheid en geur geeft. Hun broze textuur en rijke nootachtige smaak maken ze een onvergetelijke traktatie die op de kersttafel niet mag ontbreken. Dit traditionele recept wordt van generatie op generatie doorgegeven en elke familie heeft zijn unieke varianten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: snack, koken, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, slowaaks, gebraden, nagerechten, zoet, veeleisend, veeleisend, kleine gebakjes

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Notenkransen.

Reactie toevoegen