Appelstrudel

Appelstrudel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

In de kom mengen we de bloem, het bakpoeder en een snufje zout en maken daarin een kuiltje. In dit kuiltje voegen we de kwark, het ei, de suiker en de azijn toe. Op de zachte boter doen we...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
400 g bloem
120 g boter
250 g kwark in bakje
1 ei
50 g suiker
2 eetlepels azijn
1 bakpoeder

Vulling
1,2 kg geschilde appels
100 g paneermeel
50 g boter
40 g maizena
40 g vanillesuiker
40 ml rum
10 ml citroensap
1-2 theelepels kaneel

20 g boter en 20 ml rum om in te smeren

Kookinstructies

In een kom mengen we de bloem, bakpoeder en een snufje zout en maken een kuiltje. Daarin voegen we de verse kaas, het ei, de suiker en de azijn toe. Zacht boter verdelen we eromheen. Met de handen kneden we een soepel en elastisch deeg dat we een uur in de koelkast leggen.

In de boter bakken we de paneermeel goudbruin en laten het daarna afkoelen. Appels snijden we in dunne plakjes en mengen ze met de gebakken paneermeel, maizena, kaneel, suiker, citroensap en rum.

Het gerezen deeg verdelen we in twee delen. Elk deel rollen we uit tot een rechthoek, hoe dunner, hoe beter. Op elk vel smeren we gelijkmatig de helft van de vulling. De randen vouwt u naar binnen, zodat de vulling er niet uitloopt. Daarna rollen we de strudel op en leggen we hem voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.

We bakken het ongeveer 40 minuten op 180°C. Na het bakken bestrijken we het oppervlak met gesmolten boter gemengd met rum. We laten het afkoelen en bestrooien met suiker. Het beste wordt geserveerd met ijs, persoonlijk houd ik van de combinatie met walnoten.

Wat u nog niet wist over dit recept Appelstrudel

Appelstrudels zijn een uitzonderlijk dessert dat afkomstig is uit de traditionele Centraal-Europese keuken. Deze heerlijke taart is gemaakt van dun deeg, gevuld met geraspte appels, kaneel en suiker. Strudels worden vaak warm geserveerd, bestrooid met poedersuiker, en passen uitstekend bij een kopje koffie of thee. Het is een populair gerecht dat bekend staat om zijn smaak en geur en vaak wordt bereid voor familiebijeenkomsten en feestelijke gelegenheden. Appelstrudels zijn echt een symbool van huiselijk comfort en culinaire kunst.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (25 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, gebraden, nagerechten, zoet, herfst, veeleisend, veeleisend, kinderfeestje, appels, feesten en vieringen, strudels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Appelstrudel.

Reactie toevoegen