Aardbeien panna cotta

Geweldig dessert, geïnspireerd door de klassieke Italiaanse panna cotta, maken we van aardbeien, yoghurt, plantaardige melk en agar. We koken alles snel en dan…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g aardbeien
140 g witte Griekse yoghurt
4 eetlepels plantaardige melk
rietsuiker (niet noodzakelijk)
2 theelepels plantaardige gelatine agar
Kookinstructies
Aardbeien goed wassen en in de blender doen. Vervolgens voegen we Griekse yoghurt en melk toe en mixen alles grondig tot een gladde consistentie.
Vervolgens gieten we het mengsel in een pan en verhitten het. Als we een zoetere panna cotta verkiezen, voegen we tijdens het koken rietsuiker toe, zodat deze kan smelten.
Zodra de aardbeiencrème begint te koken, halen we het van het vuur, voegen we 2 theelepels gelatine toe en koken we het verder niet.
Met een garde goed doorroeren, daarna verdelen we het mengsel over schaaltjes en laten het in de koelkast afkoelen tot de volgende dag.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardbeien panna cotta
Aardbeien panna cotta is een delicaat Italiaans dessert dat de zachte romige smaak combineert met verfrissende aardbeien. Het wordt bereid met eenvoudige ingrediënten, zoals slagroom, suiker en gelatine, die een gladde en romige structuur creëren. Na afkoeling wordt de panna cotta geserveerd met verse aardbeien of een fruitsaus, wat het aantrekkelijker maakt. Dit dessert is de ideale keuze voor zomerse bijeenkomsten en verfrissingen na een zware maaltijd. Probeer de aardbeien panna cotta als een zoete afsluiting die de smaakpapillen van uw gasten zal verrassen!