Míša sneden

Nagerecht dat een verplicht onderdeel is van de zondagse koffie. Fijne cacaobiscuit met verfrissende kwarkroom en een knapperige chocoladelaag zal iedereen bevallen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
6 grote L-eieren
100 g poedersuiker
20 g olie
120 g patentbloem
1 theelepel bakpoeder
30 g cacaopoeder
Crème
250 g boter (of 250 g mascarpone)
500 g zachte verse kaas (in blok)
250 g verse kaas in bakje (vol)
130 g poedersuiker
20 g vanillesuiker
Glazuur
120 g bakchocolade
100 g boter (of Herta)
2 eetlepels melk
(of 250 ml slagroom 33% en 200 g bakchocolade)
Voor het invetten en bestuiven van de vorm
vet
grove bloem
Kookinstructies
Bakvorm vet met vet, bestuif met bloem of bekleed met bakpapier.
Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit.
Klop het eiwit stijf.
Klop de dooiers met de suiker. Voeg vervolgens de olie en de bloem gemengd met bakpoeder en cacaopoeder toe, en spatel op het laatst voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
Giet het beslag op de voorbereide bakvorm en strijk het gelijkmatig uit. Zet de bakvorm daarna in de voorverwarmde oven op 180°C en bak het ongeveer 15-20 minuten. Zodra de biscuit klaar is, laat het afkoelen.
Terwijl de bodem afkoelt, bereiden we de gladde room. Klop de op kamertemperatuur zijnde boter met de suiker en meng er vervolgens de op dezelfde temperatuur zijnde kwark door.
Smeer de koude biscuitplak in met de room en zet het in de koelkast om op te stijven.
Maak de glazuur door de gebroken chocolade in de gesmolten vet te doen en te roeren totdat je een gladde consistentie bereikt. Voeg daarna geleidelijk melk lepel voor lepel toe, terwijl je blijft roeren.
Bedek de taart met de gladde glazuur en laat deze opstijven.
Wat u nog niet wist over dit recept Míša sneden
Míša-repen zijn een populaire Tsjechische delicatesse die de harten van veel zoetekauwers wint. Deze heerlijke taart bestaat uit een luchtig cacaodeeg en een romige vulling, die gemaakt is van kwark, room en vanillesuiker. Bovenop zit meestal een chocoladelaag, die de Míša-repen hun kenmerkende smaak geeft. Dit dessert is perfect voor feesten, familievieringen of als zoete afsluiting van een maaltijd. De eenvoudige bereiding en geweldige smaak maken het populair, niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen.