Kokosrepen

Kokosrepen worden gemaakt van lichte biscuitdeeg, dat we besmeren met marmelade en een room die naar rum en kokos ruikt. Deze delicate zoete room is perfect...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Biscuit
150 g poedersuiker
4 eieren
7 eetlepels patentbloem
12 g bakpoeder
150 ml olie
7 eetlepels melk
jam (het liefst een zuur soort) om de biscuit in te smeren
Verder
vet om in te vetten
bloem om te bestuiven
Crème
400 ml melk
4 eetlepels patentbloem
250 g margarine (of boter)
1 vanillesuiker
150 g poedersuiker
een beetje rum
3 eetlepels kokos
Voor de topping
100 g geraspte kokos
een beetje cacao
seizoensfruit (geen must)
munttakjes (geen must)
Kookinstructies
Vet het bakblik in met olie en strooi er grove bloem overheen.
Klop de suiker met de eieren tot een schuimige massa. Voeg daarna de bloem gemengd met bakpoeder, olie en melk toe. Meng alles goed door elkaar en giet het in de voorbereide bakplaat.
Plaats het in de voorverwarmde oven en bak het bij 160 °C ongeveer 20 minuten. Draai het om, laat het afkoelen en bestrijk het met een dunne laag jam.
Voor de crème maken we een dikke mengsel van melk en bloem. Laat het afkoelen en klop het vervolgens met boter of margarine. Voeg suiker, rum en tot slot kokos toe.
Smeer de crème op de biscuit met jam en strooi er kokos overheen. Druk de kokos voorzichtig in de crème zodat het niet afvalt.
Na het afkoelen snijden we het in blokjes en serveren op een bord bestrooid met cacao (de stukjes worden daarvoor in de cacao gedompeld) en garneren met seizoensfruit en een muntblaadje, eventueel met een Raffaello-balletje. Fruit en munt zijn niet noodzakelijk, maar het gerecht ziet er zo beter uit en smaakt beter.
Wat u nog niet wist over dit recept Kokosrepen
Kokosrepen zijn een populaire dessert dat de liefhebbers van kokos zal verrassen. Dit zoete gebakje wordt gemaakt van een zachte biscuitdeeg, gevuld met een rijke kokosvulling en vaak overgoten met chocolade. De heerlijke smaak en zachte textuur maken het ideaal voor feestelijke gelegenheden, maar ook voor doordeweekse dagen wanneer je jezelf wilt trakteren op iets zoets. Kokosrepen zijn gemakkelijk thuis te bereiden en zullen zowel kinderen als volwassenen verrassen met hun unieke combinatie van smaken.