Aardbeienkwarktaart

Aardbeien wassen en in stukjes snijden. De overige ingrediënten voor de vulling goed mengen in een kom. Het kruimeldeeg bereiden we ook snel, het is genoeg om het even te bewerken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
150 g yoghurt
100 ml melk
120 g olie
120 g suiker
2 eieren
250 g speltmeel
5 g bakpoeder
2 g baksoda
Vulling
250 g verse aardbeien
250 g kwark uit een bakje
20 g suiker
20 g maïszetmeel
10 ml rum
Kruimel
30 g boter
30 g meel
25 g suiker
cannelle naar smaak
Kookinstructies
We wassen de aardbeien en snijden ze in kleine stukjes. We mengen alle andere ingrediënten voor de vulling grondig in een kom. We maken snel de kruimel door boter, bloem, suiker en kaneel kort te mengen. We zetten de oven op 180°C en bekleden een bakplaat van 20x30 cm met bakpapier.
In een kom mengen we alle vloeibare ingrediënten, inclusief suiker, goed door elkaar en zeven vervolgens de bloem, bakpoeder en baksoda in het mengsel. We gieten het beslag op de bakplaat, voegen met een lepel de vulling toe, en strooien de aardbeien en kruimel erover.
We bakten 20 minuten, daarna verlaagden we de temperatuur naar 160°C en bakten we nog 20 minuten verder.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardbeienkwarktaart
Aardbeienbubbelcake met kwark is een heerlijke taart die de zoete smaak van rijpe aardbeien combineert met de romige zachtheid van kwark. Deze populaire Tsjechische lekkernij wordt vaak bereid als een snelle cake, ideaal voor zomerse dagen. De combinatie van luchtig deeg met stukjes verse aardbeien en kwark zorgt voor een verfrissende smaakervaring. De bubbelcake is uitstekend geschikt als dessert bij de mid middag-thee of als zoete afsluiter na een familiemaaltijd. Het valt niet alleen op door de smaak, maar ook door de opvallende kleur en het heerlijke aroma dat de hele keuken vullet.